top of page

Tennis Taula Sant Andreu

Escola per a nens

Horaris

 Dilluns de 18 a 19 hores dues places 

 Dilluns de 19 a 20 hores  dues places

 Dimarts de 19 a 20 hores complet

Reportatge TV

El Periodico
SPORT 9
Tornejos Festa Major

Hem Col-laborat

 T.T,Sant Andreu - Arep
      Primera Trobada
 Festa Major 2019
cartell1.jpg

Un esport ideal per per als més Menuts:

 

Els qui ho practiquen diuen que és un esport molt complet que ofereix nombrosos beneficis, tant físics com psicològics. Que per als alumnes més petits suposa una “millora en la coordinació de moviments i en la capacitat de reacció, perquè en molt poc temps has de decidir què fer i quina estratègia assumir”. I és que el ping-pong és un esport aeròbic, però també tàctic i d’estratègia.

 

El més curiós del Tennis de Taula, és que “tot i ser un esport minoritari, tothom hi ha jugat algun cop. El que costa és passar a fer-ho d’una manera regular”.

 

Un esport ideal per a la Gent Gran:

 

Hi ha un nombrós percentatge de  persones jubilades. La majoria van començar a jugar-hi quan van deixar de treballar, i que necessiten venir a jugar a ping-pong perquè es troban millor i estàn de més bon humor.

Jugar al ping-pong “comporta beneficis físics perquè hi ha moviment, salts, fas servir la musculatura, és un esport aeròbic i, a més, necessites tècnica”. Però sobretot en destaca el factor social: “Quan la gent es jubila perd un grup social que habitualment es té a la feina i amb el ping-pong tots nosaltres hem aconseguit mantenir el factor social.

 

Miscel·lània:

 

El Tennis de Taula és un esport que requereix de molta tècnica i preparació per a adquirir un bon nivell com a jugador. Els reflexos i la coordinació són imprescindibles ja que cal destacar la rapidesa en els moviments i la necessitat d'una bona preparació física. A més, és un esport que pot començar a practicar-se des de nen i pot seguir jugant-se per persones d'avançada edat, tenint grans beneficis per a la salut a totes les edats.

 

Entre els beneficis de jugar a tennis de taula podem destacar:

 

Estimula la Concentració:

Per prendre les decisions de cop de forma tan ràpida com requereix el joc cal estar concentrat a la pilota i l'adversari per a poder reaccionar i utilitzar el factor sorpresa.

Desenvolupa la Visió i Coordinació Ull-Pilota. El jugador no pot perdre de vista la pilota en cap moment pel que la seva atenció ha d'estar centrada en la pilota de taula i transmetre la informació per a una ràpida resposta d'acció.

Millora l'equilibri:

Pel que ajuda a la postura corporal i redueix la possibilitat de caigudes i lesions especialment en persones grans.

Desenvolupa la Motricitat de la Mà:

La rapidesa dels moviments i els diferents cops que se li donen a la pilota fa treballar les articulacions i músculs de la mà i el braç de forma ràpida, de manera que es millora la motricitat i l'agilitat corporal.

Aporta Resistència al Tronc Inferior i Augmenta el To Muscular:

Encara que el moviment al voltant de la taula de taula és limitat, el joc requereix d'una atenció constant i gran activitat de manera que les cames estan en continu moviment d'un costat a un altre de la zona de joc i això fa enfortir els músculs i guanyar resistència.

 

Millora els Reflexos i la Capacitat de Reacció:

En practicar tennis de taula es millora la velocitat i sincronització dels moviments per la qual cosa es treballa amb intensitat capacitats com els reflexos o la capacitat de reacció i acció. La preparació psicològica adquireix importància al necessitar un gran desenvolupament i agilitat mental.

Treballa l'agilitat Mental: Requereix de planificació estratègica per anteposar als cops de l'adversari, però les decisions cal prendre-les en un temps molt escàs pel que l'agilitat mental es treballa en cada cop.

Millora la Salut del Jugador:

Augmenta la capacitat aeròbica, millora el flux sanguini, activa l'impuls nerviós neuronal i afavoreix la reducció del colesterol per la qual cosa es produeixen millores generals per a la salut.

Té Baix Risc de Lesions:

En no necessitar d'un material esportiu pesat, el risc de col·lisions o caigudes es redueix, el que no vol dir que no es requereixi d'una bona preparació física i escalfament sobretot per jugar a nivell professional. El moviment de la mà amb la pala de taula encara que és un moviment ràpid no és de gran impacte per a les articulacions.

Ajuda a la Socialització en ser un Esport Col·lectiu:

Per entrenaments i partits és necessari un oponent. Pot jugar-se per equips o de forma individual, però sempre amb un oponent per la qual cosa ofereix una gran forma de connectar amb altres persones interessades en el mateix esport.

 

Una mica de Nosaltres:

 

Aquest club va ser creat l’any 2007 gràcies a l’afició de diferents persones que aconsegueixen, amb molts esforços, un petit Local annex a l ‘Església de Sant Pacià i una sola Taula per jugar. Amb pocs anys el club pot ampliar les seves instal-lacions i comença a participar en diverses competicions , partint d’una base encara molt elemental però que es convertirà en el puntal del que som ara i del que volem ser.

La necessitat de continuar el camí, la passió pel tennis taula , la satisfacció de la feina feta i la que queda per fer, ens adonem que la formació de base és un pilar bàsic per al progrés de l’entitat .  

El Tennis Taula Sant Andreu, és oberta a persones de totes les edats i nivells. No ens mou cap altre interès que l’esport, la formació, la competició i l’oci. Inculcar valors als joves per veure’ls créixer , ensenyar-los a competir amb garanties d’èxit i “fair-play”, però sobretot respectar l’adversari.

Però també ens agradaria i farem els possibles perquè així sigui, que s’acostés tothom qui tingués interès per el Tennis Taula, la practica de l’esport i ganes de passar bones estones, gaudir d’aquest esport en un entorn protegit i participar en igualtat de condicions segons la seva capacitat.

Dos dels objectius principals de l’any 2017/2018 és inscriure’ns a la Federació Catalana de Tennis Taula, per participar com a Club de les competicions oficials i l’altre, es la consolidació de l’Escola de Nens.

Ara mateix hi ha un Grup de Nens i Nenes  de 8 a 14 anys que tot just comencen a aprendre aquest esport tant técnic, complert i  díficil però a la vegada tant extraordinari,  de la mà d’una Monitora que té cura del seu aprenentatge.

Tenim un Entrenador per Adults que cada Dijous ens dona classes de Perfeccionament de Tennis Taula.

 Aquests entrenaments s'adapten a l'edat i el nivell dels jugadors que participen. I la resta de dies tenim entrenament lliure i partits a càrrec dels mateixos jugadors del club.

CONTACT E

C/ Coroleu nº 15

Sant Andreu de Palomar

08030

Barcelona

Catalunya

Horari (Provisional) de Secretaria

Dimarts, Dimecres i Dijous de 16 a 18 h.

Telf.  :  666526348

                             

¡Tus datos se enviaron con éxito!

contact

© 2021 tennis taula sant andreu

bottom of page